Gresie flotanta de exterior pe ploturi. Casalgrande + Profilpas

Gresie flotanta de exterior pe ploturi. Casalgrande + Profilpas

Am instalat o pardoseala din gresie flotanta pe ploturi pe o terasa de 165mp.
Sistemul de ploturi folosit este Profilpas Level Duo, made in Italy si gresia este gresie premium de la fabrica Casalgrande Padana tot din Italia.

Am ales sistemul de ploturi de la Profilpas deoarece este un sistem autonivelant și reglabil pe înălțime

Ce este recomandam un sistem de ploturi autonivelant? In special cel de la Profilpas?

Noi am lucrat cu cel puțin 6 tipuri de ploturi de la diferiți producători și avem experiența necesară încât să putem recomanda un sistem foarte bun, eficient ca și cost dar care sa fie rezistent in timp și rezultatul final sa fie unul pe măsură.

Acest sistem are câteva avantaje foarte importante:

  • aria plotului are 342 cm2. Greutatea / cm2 este mult mai mică decât în cazul altor ploturi unde avem întâlnim și 100 cm2
  • – baza este plina, are scurgeri amplasate și este șlefuită pe margini. Deci este eliminat riscul de a performa hidroizolația, când plotul este așezat pe panta
  • – fiind autonivelant, acesta se poate monta fara alte elemente extra, precum regulatoarele de panta. Indiferent cat de bine încerci sa reglezi un plot cu un regulator de panta adăugat, acesta nu se regleaza la fel de bine precum unul autonivelant. De asemenea, montând un regulator de panta, stabilitatea acestui nu este la fel de buna, deoarece apare încă un element în plus care nu este prins mecanic.
  • – plotul este compus din 3 elemente baza, filet, cap. Astfel că sunt eliminate posibile mișcări între elemente. Găsim și ploturi care sunt compuse din 6 elemente.
  • – garnitura antivibratie /antialunecare este montata pe plot direct din fabrica. Aceasta este prinsă solid și nu mișcă pe capul plotului. Deci placa de gresie va avea o aderenta mult mai buna pe plot. Garnitura este inclusa in prețul plotului.
  • – Construcția plotului este solida, are multiple ranforsări. Fiind folosita mai multă materie prima in fabricație, acesta este mai rezistent și mai stabil. Deci nu este un plot low cost, ci unul de calitate

Daca am enumerat avantajele acestui sistem, vom trece în revistă și detaliile despre gresie.

Gresia pe care am folosit-o este fabricata in Italia de către producătorul Casalgrande Padana.
Lucram cu mai mulți furnizori de gresie, iar acesta este unul dintre cei mai buni cu care am lucrat.
Deși în multe cazuri diferența dintre o gresie de calitate și una de calitate mai slabă este greu de observat, sunt câteva caracteristici care se observă atât la verificare a plăcii cât și la proba timpului.

Printre cele mai ușor de observat sunt:

  • rectificarea. Plăcile sunt rectificate perfect. Ce din rectificare pot apărea doua probleme. Placa sa nu fie perfect pătrată. Acest lucru se vede in lucrarea finalizată analizând rosturilor dintre placi. Daca nu sunt rectificate bine , rosturilor nu vor fi aliniate și vor avea grosimi diferite. De altfel la plăcile de calitate inferioare găsim și margini zgâriate sau cu canturi inegale.
  • planeitatea. Plăcile Casalgrande nu prezinta probleme de planeitate, atât pe partea superioara cât și pe cea inferioara. Daca o placa de gresie nu este fabricată conform standardelor pot aparea deformări sau bombări. O placa deformată aduce mari probleme fiindcă nu poate fi reglata corect și va mișca.
  • duritatea. Duritatea unei placi trebuie sa fie optima. Acesta trebuie sa ne asigure că placa nu este casanta, este perfect coapta, nu se ciobește ușor sau că glazura are o rezistenta buna pe placa.

Ai un proiect ?

Scrie-ne un mesaj si te vom contacta de indata.

More projects